# PTP User-Developer Workshop September 2012 - Agenda

PTP User/Developer Workshop - Agenda

PTP workshop public agenda page

### Day 1 - User Meeting - Tuesday Sept 18

8:00 Breakfast

9:00 (45 min) - Welcome, Introduction, PTP demo/overview/agenda planning - Jay/Beth/Greg

9:45 (45 min) - Overcoming issues using PTP with very large projects - Greg Watson, IBM

## 10:30 break

10:45 (30 min) Large synch'ed project with multiple remote build systems - Brian Watt, IBM

11:15 (45 min) - Tips for using synchronized projects and how to avoid common pitfalls - Roland Schulz, ORNL

#### 12:00 lunch

1:00 (45 min) - Environment Management/build configuration / toolchain/ path management - Issues - Jay Alameda, NCSA

1:45 (45 min) - Managing multiple machine builds - Jay Alameda, NCSA

2:30 (45 min) - How to get the debugger to work - Greg Watson, IBM

3:15 break

3:30 (15 min) Stand-alone Eclipse RCP App for System Monitoring Only - Prototype - Greg Watson, IBM

3:45 (30 min) - Other user reports - Beth Tibbitts, IBM

4:15 (45 min) - User requirements: Improvements or new features that would make PTP an indispensable tool for you (including refactorings) - Beth Tibbitts, IBM

5:00 finish

## Day 2 - Developer Meeting - Wednesday Sept 19

8:00 Breakfast

9:00 (30 min) intro, overview, etc Jay/Beth what we will talk about, issues to focus on overall 9:30 (45 min) - Adding support for a new JAXB resource manager (Greg)

10:15 break

10:30 (45 min) - Monitoring system basics, and adding support for a new batch system (Carsten/Wolfgang) - presenting remotely

11:15 (45 min) - Synchronized projects: Internals and operation / Adding support for new synchronization providers(John)

12:00-1:00 Lunch

1:00 (45 min) - Filtering for synchronized projects - defaults and proposed changes (Jay Alameda)

1:45 (45 min) Introduction to Photran internals (Ralph Johnson)

2:30 (45 min ) Adding new refactorings using the Fortran refactoring framework (Ralph Johnson)

3:15 break

3:30 (30 min) Adding support for Fortran error parsers and compilers (Ralph Johnson)

4:00 (45 min) How the Environment Management System works and what else needs to be done (Jay Alameda)

4:45 (45 min) - Follow-up on issues related to: Environment Management/build configuration / toolchain/ path management - Issues - Jay Alameda 5:30 finish

## **Thursday Sept 20**

8:00 Breakfast

8:30 (30 min) Using Eclipse CDT/PTP for static analysis (Beth Tibbitts)

9:00 (45 min) Eclipse CDT Refactoring Overview and Internals (Michael Rueegg) presenting remotely

9:45 (45 min) Adding OpenCL support to Eclipse (Vincent Hindriksen) - presenting remotely

10:30 (45 min) - Integrating an external tool with ETFw - Wyatt Spear, U.Oregon

11:15 (20 min) - Use of ETFw for custom GUI controls - Brian Watt, IBM

11:35 (25 min) - Merging ETFw and JAXB (Chris) -

12:00 Lunch

1:00 (45 min) Outstanding PTP bugs (Greg)

1:45 (30 min) Funding opportunities (Jay)

2:15 (30 min) Conclusion, todo's, Wrap-up, Next Steps

2:45 finish